



Kod produktu:E14321
Migdały to smaczna i zdrowa przekąska będąca źródłem naturalnego błonnika, białka, witamin E, B2, oraz fosforu i magnezu. Migdał używany jest powszechnie w cukiernictwie jako smaczny dodatek do ciast, deserów, lodów. Z mielonych migdałów wyrabia się marcepan.
Migdały stanowią samodzielną przekąskę między posiłkami. W przemyśle piekarskim są bazą do przygotowania masy migdałowej.
✅ ZASTOSOWANIE
Płatki migdała mogą z powodzeniem stać się składnikiem śniadań jako dodatek do płatków, musli lub koktajli. Można je dodać do batonów własnego wyrobu, ciastek owsianych lub granoli. Wykorzystuje się je również do wypieków ciast, tortów czy babeczek. Oprócz tego migdał płatek to zdrowa posypka do makaronów bądź sałatek a także innych wykwintnych dań.
✅ WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
✅ SKŁADNIKI
100% płatki migdałów.
✅ SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
✅ INFORMACJE O ALERGENACH
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.
dobry smak, takie na surowo, a jeszcze lepsze troszkę podprażone na suchej patelni. Świetny dodatek do sałatki z kurczakiem i selerem naciowym