





Kod produktu:E2263
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba jest stworzona z myślą o osobach przestrzegających diety ketogenicznej. Jest to idealna opcja dla tych, którzy pragną prowadzić zdrowy tryb życia bez rezygnacji z ulubionych wypieków. Mieszanka jest bez dodatku cukru, 100% wege.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Wsyp mieszankę do miski
3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj
4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek
5. Wsadź do piekarnika na 80 minut
6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwinięty w szmatkę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1320kJ / 319kcal
Tłuszcz: 24g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4g
Węglowodany: 3,1g
w tym cukry: 2,2g
Błonnik: 14g
Białko: 15g
Sól: 1,3g
Składniki: mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.