Kod produktu:E2000

Gliceryna roślinna farmaceutyczna 99,5% 4l 5kg

59,99 zł
(12,00 zł/kg)
black-check-icon Produkt dostępny w naszym magazynie

Ten produkt wysyłamy w ciągu: 24h

Darmowa dostawa: od 150 zł

Sprawdź koszty dostawy

Gliceryna roślinna jest to organiczny związek chemiczny z grupy alkoholi cukrowych, dobrze rozpuszcza się w wodzie i tłuszczach. Gliceryna ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, farmaceutyce, przemyśle spożywczym oraz skórzanym.

Zastosowanie gliceryny farmaceutycznej w kosmetyce:

odpowiednio nawilża skórę,

łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry,

wzmacnia włosy,

wygładza zmarszczki i uelastycznia skórę,

łagodzi zrogowacenia.

Zastosowanie gliceryny farmaceutycznej w domu:

idealnie sprawdza się jako środek do czyszczenia ciemnych mebli,

nadaje połysk szklanym przedmiotom,

przeciwdziała parowaniu szyb i luster,

zabezpiecza i utrzymuje miękkość ubraniom,

wykorzystywana do pielęgnacji gumowego obuwia.

Informacje dodatkowe:

Wzór chemiczny: C3H8O3

Numer CAS: 56-81-5

Numer WE: 200-289-5

Czystość: 99,5%

Składniki:

Gliceryna roślinna C3H8O3

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł ciepła, w dobrze wentylowanych pomieszczeniach.

Kod producenta
2000
Waga netto
5 kg
Waga brutto (z opakowaniem)
5,067 kg
Pojemność
4 l
Marka
Vitafarm
Nazwa
Gliceryna farmaceutyczna
Numer CAS
56-81-5
Numer WE
200-289-5
Data przydatności
31.03.2026
EAN
5902273249726
Wymiary produktu w cm
13 x 18 x 29
Kraj pochodzenia
Polska

Informacje GPSR

Producent:

Vitafarm sp. z. o. o

telefon: 691 090 113

adres e-mail: info@zdrowapaczucha.pl

ul. Wyszyńskiego 48, 87-600 Lipno, Polska

Napisz swoją opinię

zdrowa-marka-roku

Podobne produkty

Ostatnio oglądane

To najlepsze miejsce, aby swobodnie i bez pośpiechu dokonywać przemyślanych zakupów. Przystępne ceny i atrakcyjne opakowania zbiorcze pozwolą Ci zaoszczędzić pieniądze przy zakupie dużej ilości produktów. Sprzedajemy tylko zdrowe, sprawdzone produkty wysokiej jakości, wolne od zbędnych chemikaliów, GMO i niskiej jakości składników.