Kod produktu:3232

Mąka migdałowa i babka jajowata łuska, zestaw 2x500g

49,90 zł

Zamiast 51,80 zł

Ten pakiet zawiera

black-check-icon Produkt dostępny w naszym magazynie

Ten produkt wysyłamy w ciągu: 24h

Darmowa dostawa: od 150 zł

Sprawdź koszty dostawy

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa powstaje podczas procesu mielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Od ogólnodostępnych mąk wyróżnia ją kremowa barwa.

Charakteryzuje się niską zawartością węglowodanów i jest bezglutenowa, jest więc świetną opcją dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu oraz dla osób na diecie ketogenicznej. Posiada niski indeks glikemiczny,  dzięki czemu po spożyciu mąki poziom cukru we krwi powoli rośnie i powoli spada.

Zawiera witaminę E, grupę związków rozpuszczalnych w tłuszczach, które działają jako przeciwutleniacze w organizmie oraz magnez, który bierze udział w wielu procesach zachodzących w organizmie  zwiększając. Jest źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz żelaza i wapnia. Zawiera także witaminy: A, B1, B2, B6, B9.

Zastosowanie mąki migdałowej

  • doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków “na słodko” jak ciastka, ciasteczka, naleśniki, makaroniki czy racuchy,
  • do przygotowywania deserów, koktajli, płatków śniadaniowych (można ją spożywać na surowo),
  • zamiast bułki tartej do panierowania mięs, takich jak ryby, kurczaki i wołowina,
  • jako składnik mieszanki do wypieku chleba,
  • do zagęszczania sosów i zup.

Wartości odżywcze w 100g:

  • Wartość energetyczna: 2519 kJ/600 kcal
  • Tłuszcz: 50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
  • Węglowodany: 10,7g
  • w tym cukry: 3,6 g
  • Błonnik: 10,7 g
  • Białko: 21,4 g
  • Sól: 0,0 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Składniki:

100% mąka migdałowa

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Babka jajowata łuska

Babka jajowata to wartościowa roślina o szerokim zastosowaniu, ceniona przez zwolenników medycyny naturalnej. Jej ojczyzną są Indie. Posiada charakterystyczne lancetowate liście, jednak najcenniejszą częścią tej niezwykłej rośliny są łuski stanowiące bogate źródło błonnika.

Babka jajowata ma podobne właściwości i działanie jak babka płesznik oraz siemię lniane. Nasiona i łupina zalane wodą wydzielają kleistą zawiesinę.

Wartość odżywcza produktu w 100g

  • Wartość energetyczna   749kJ / 178kcal
  • Tłuszcz   0g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0g
  • Węglowodany   11g
  • - w tym cukry   11g
  • Błonnik 66,4g
  • Białko 0,4g
  • Sól** 1,67g

Możliwe naturalne odchylenia.

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Składniki produktu:

100% łuski babki jajowatej

Informacja o alergenach:

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, dwutlenek siarki i soję.

Pomimo dołożenia wszelkich starań i zachowania najwyższych standardów nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Mąka migdałowa i babka jajowata

Produkty takie jak mąka z babki jajowatej są doskonałym wyborem dla osób, które chcą wzbogacić swoje pieczywo o naturalne składniki. W połączeniu z migdałami, które również są bogate w składniki odżywcze, mąka jajowata tworzy niezwykle wszechstronny produkt, idealny do różnorodnych wypieków. Dzięki delikatnej strukturze i zdolności do zatrzymywania wilgoci, mąka z babki jajowatej nadaje chlebom wyjątkową puszystość, co sprawia, że idealnie nadają się na każdą okazję – od codziennych kanapek po bardziej wyszukane przekąski.

Odkryj nowe możliwości w pieczeniu z mąką jajowatą

Tworzenie domowego pieczywa, takiego jak chleb z mąki migdałowej i babki jajowatej, to nie tylko przyjemność z eksperymentowania w kuchni, ale również korzyść płynąca z pełnej kontroli nad składnikami. Mąka babka jajowata i migdałowa stanowią unikalne połączenie, które pozwala uzyskać doskonałą konsystencję, a jednocześnie zapewnia naturalne walory smakowe. Właściwości te sprawiają, że mąka jajowata staje się idealnym wyborem nie tylko do chleba, ale także do innych wypieków, takich jak placki czy bułeczki.

Napisz swoją opinię

zdrowa-marka-roku

Podobne produkty

Ostatnio oglądane

To najlepsze miejsce, aby swobodnie i bez pośpiechu dokonywać przemyślanych zakupów. Przystępne ceny i atrakcyjne opakowania zbiorcze pozwolą Ci zaoszczędzić pieniądze przy zakupie dużej ilości produktów. Sprzedajemy tylko zdrowe, sprawdzone produkty wysokiej jakości, wolne od zbędnych chemikaliów, GMO i niskiej jakości składników.