

















Kod produktu:1301
Zamiast 66,79 zł
Nasz zestaw mąk - kokosowej, migdałowej i bambusowej - doskonale wpasuje się w potrzeby osób stosujących dietę keto, a także jako wartościowy dodatek do dań wegańskich i wegetariańskich.
100% naturalna mąka kokosowa powstaje z miąższu orzechów kokosowych, który zostaje poddany procesowi suszenia, wyciskania i ekstrakcji tak, aby usunąć tłuszcz. W pierwszej kolejności powstaje olej kokosowy i mleko kokosowe, natomiast mąka powstaje w końcowej fazie po wyciśnięciu wszystkich płynnych składników.
Mąka kokosowa charakteryzuje się delikatnym smakiem i lekko kokosowym aromatem. Cechuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Mąka kokosowa jest również bogata w średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które przyspieszają spalanie tłuszczu, zwiększają szybkość przemiany materii.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1362 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,8 g
Węglowodany: 15
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 40 g
Białko: 19,1 g
Sól: 0 g
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać sezam i różne orzechy.
Najwyższej jakości mąka bambusowa, zwana również błonnikiem bambusowym, to skarb natury, który stanowi doskonałe wsparcie dla zdrowej diety. Pozyskiwana jest z trzciny bambusowej i charakteryzuje się brakiem smaku, co sprawia, że idealnie komponuje się z różnorodnymi potrawami. Jej wszechstronność czyni ją doskonałym dodatkiem do wielu dań, zwłaszcza tych popularnych w diecie keto, gdzie dbałość o składniki odgrywa kluczową rolę.
Mąka bambusowa nie tylko wpisuje się w trendy żywieniowe, ale również jest łagodna dla układu pokarmowego – stanowi naturalny prebiotyk. Systematyczne spożywanie błonnika pełni rolę swoistego pokarmu dla flory bakteryjnej w organizmie, co skutkuje nie tylko poprawą perystaltyki jelit, ale także pośrednio wspiera wzrost odporności organizmu oraz pomaga w eliminacji pewnych toksyn.Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: 770kJ/192kcal
Tłuszcz: 0g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany: 0,1g
Cukry: 0g
Błonnik: 96g
Białko: 0g
Sól: 0,2gSkładniki: błonnik bambusowy 100%.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać sezam i różne orzechy.
Mąka migdałowa powstaje podczas procesu mielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Od ogólnodostępnych mąk wyróżnia ją kremowa barwa.
Charakteryzuje się niską zawartością węglowodanów i jest bezglutenowa, jest więc świetną opcją dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu oraz dla osób na diecie ketogenicznej. Posiada niski indeks glikemiczny, dzięki czemu po spożyciu mąki poziom cukru we krwi powoli rośnie i powoli spada.
Zawiera witaminę E, grupę związków rozpuszczalnych w tłuszczach, które działają jako przeciwutleniacze w organizmie oraz magnez, który bierze udział w wielu procesach zachodzących w organizmie zwiększając. Jest źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz żelaza i wapnia. Zawiera także witaminy: A, B1, B2, B6, B9.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 2519 kJ/600 kcal
Tłuszcz: 50 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 10,7g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 10,7 g
Białko: 21,4 g
Sól: 0,0 g
Składniki: 100% mąka migdałowa
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać sezam i różne orzechy.