























Kod produktu:E1336
Mąka migdałowa powstaje podczas procesu mielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Od ogólnodostępnych mąk wyróżnia ją kremowa barwa.
Charakteryzuje się niską zawartością węglowodanów i jest bezglutenowa, jest więc świetną opcją dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu oraz dla osób na diecie ketogenicznej. Posiada niski indeks glikemiczny, dzięki czemu po spożyciu mąki poziom cukru we krwi powoli rośnie i powoli spada.
Zawiera witaminę E, grupę związków rozpuszczalnych w tłuszczach, które działają jako przeciwutleniacze w organizmie oraz magnez, który bierze udział w wielu procesach zachodzących w organizmie zwiększając. Jest źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz żelaza i wapnia. Zawiera także witaminy: A, B1, B2, B6, B9.
Mąka migdałowa:
Zastosowanie:
Wartości odżywcze w 100g:
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Składniki:
100% mąka migdałowa
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.