











Kod produktu:E1058
Pasta sezamowa Tahini to produkt, który powinien znaleźć się w każdej kuchni, z uwagi na wspaniałe walory zdrowotne i smakowe oraz szeroki wachlarz zastosowań.
To w pełni naturalny wyrób, który powstaje z łuskanych, delikatnie podprażonych nasion sezamu. Ziarna sezamu są skarbnicą zdrowych tłuszczów i wapnia, dzięki czemu włączenie ich do codziennej diety może zapobiec nowotworom, cholesterolowi i miażdżycy, a także wzmocnić kości. Pastę Tahini często określa się także jako masło sezamowe. Pasta nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Charakteryzuje się intensywnym aromatem i bogatym smakiem.
Pasta sezamowa Tahini to przysmak o szerokim zastosowaniu w kuchni. Doskonale smakuje jako samodzielna przekąska, jednak jej smak można wykorzystać do wzbogacenia różnego rodzaju posiłków. Pasta Tahini świetnie sprawdza się w roli składnika sosów, dipów i słodkich wypieków. Dobrze komponuje się z naleśnikami, goframi, kanapkami, warzywami, owocami i daniami mięsnymi. Pasta stanowi ponadto bogaty składnik diety, który pozwala zabezpieczyć organizm przed rozwojem różnych chorób.
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Pasta sezamowa Tahini 100% sezam
Spożywać według uznania samodzielnie lub jako dodatek do innych posiłków. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Produkt jest alergenem. Olej z sezamu na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.
Masło sezamowe zawiera wysokie stężenie zdrowych tłuszczów, które wspierają układ sercowo-naczyniowy. Regularne spożywanie pasty z sezamu może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu LDL, co z kolei zmniejsza ryzyko miażdżycy i innych chorób serca. Ponadto masło tahini jest bogata w wapń, który jest kluczowy dla utrzymania mocnych kości i zębów. To sprawia, że jest to doskonały dodatek do diety, szczególnie dla osób, które nie spożywają nabiału. Właściwości prozdrowotne tahini obejmują także zawartość białka roślinnego, które jest niezbędne dla budowy i regeneracji mięśni.
Masło sezamowe to nie tylko pyszny dodatek do wielu dań, ale również produkt o wielu korzyściach zdrowotnych. Jego regularne spożywanie może przyczynić się do poprawy ogólnego stanu zdrowia, wsparcia diety odchudzającej oraz wzmocnienia kości i mięśni. Dzięki różnorodnym zastosowaniom w kuchni, masło sezamowe nigdy się nie znudzi i zawsze będzie mogła zaskoczyć nowymi, kulinarnymi odkryciami.
pyszna pasta! idealna do hummusu domowego
mega wydajny super smak
Najlepsza pasta jaką kiedykolwiek kupiłam ,bez stojącego oleju .Polecam!
Pyszne tahini, a znam się na nim, bo często bywam w jego ojczyźnie ;)
Naturalna pasta sezamowa, bez słodzików. Charakterystyczny, gorzkawy smak prawdziwego sezamu. Wydajna. Dobra jakość.