



Kod produktu:E241
Pestki moreli gorzkiej pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych rosnących w Armenii, rejonach Himalajów i w północnych Chinach. Pestki gorzkich moreli, znane również jako morelowe migdały. Pestki moreli są najlepszym znanym źródłem witaminy B17, zwanej inaczej amigdaliną lub letrilem.
Jądra pestek moreli stanowią źródło minerałów, głównie magnezu. Zawierają też dużo witamin, np. A, E, B15, B6 i B1 i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
✅ ZASTOSOWANIE
Jako dodatek do potraw, zup, sałatek, napojów i każdego dania, które chcemy się urozmaicić gorzkim smakiem.
✅ WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G
✅ SKŁADNIKI
Gorzkie jądra pestek moreli 100%
✅ SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ INFORMACJE O ALERGENACH
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.
✅ WAŻNE INFORMACJE
Maksymalna dzienna ilość spożycia według UE to 2 jądra moreli. Nie należy jej przekraczać.
Gorzkie pestki moreli zawierają kwas cyjanowodorowy, który może prowadzić do zatruć w przypadku przekroczenia dziennego spożycia.
Polecam, produkt zgodny z opisem