







Kod produktu:E2596
Wysokiej jakości i czystości izolat białka grochu. To roślinna alternatywa dla białka zwierzęcego. Jest łatwo przyswajalne, hipoalergiczne, bezglutenowe i nie zawiera laktozy.
Dostarcza organizmowi wiele cennych składników odżywczych, pomaga budować masę mięśniową, regeneruje mięśnie i dodaje energii, dlatego jest szczególnie polecane dla osób prowadzących aktywny tryb życia oraz sportowców. Odpowiednie dla wegetarian oraz wegan.
Izolaty białka to produkty wysokobiałkowe (80-90% białka), charakteryzujące się wysoką jakością i czystością. Są bardzo łatwo i szybko przyswajalne, gdyż mają niską zawartość tłuszczów oraz węglowodanów.
wartość energetyczna 1816 kJ/430 kcal;
tłuszcz 8,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2 g;
węglowodany 4 g,
w tym cukry 0,5 g;
błonnik 0 g;
białko 85 g,
sól 2,7 g.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
stosować zgodnie z zapotrzebowaniem. Porcję produktu 30 g (3 miarki) zalać 200 ml wody i spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu. Można dodawać do owsianki, musli, koktajli, jogurtów, omletów.
Do opakowania białka dodatkowo załączona jest miarka, która umożliwia precyzyjne odmierzenie produktu.
Składniki: 100% izolat białka grochu.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.
Izolat białka grochu jest doskonałym wyborem dla osób, które poszukują zdrowego i naturalnego źródła białka. Czy białko grochu jest zdrowe? Zdecydowanie tak! Białko z groszku nie tylko dostarcza niezbędnych aminokwasów, ale również jest bogate w witaminy i minerały, które wspierają ogólne zdrowie i kondycję organizmu. Warto podkreślić, że izolat białka grochu jest hipoalergiczny, co oznacza, że jest bezpieczny dla osób z alergiami pokarmowymi, w tym na gluten i laktozę. Warto zatem rozważyć wprowadzenie białka roślinnego z grochu do swojej diety i doświadczyć na własnej skórze jego zalet.
Dobrze się rozpuszcza. Polecam.
Dla mnie najważniejszy był jak najbardziej naturalny skład i tu jest sama natura. Rozpuszcza się dobrze w soku marchewkowym, w innych płynach nie próbowałam. Smak ok, w sensie, że w soku mało wyczuwalny.
Naturalne, wegańskie, bez glutenu i laktozy, w postaci proszku. Wysoka zawartość białka. Trochę inny smak niż białko konopne, trzeba się przyzwyczaić. Ja dodaję do smoothie.
Smak ok, kwestia gustu rozpuszczalność dobra. Jak na taką zawartość białka bardzo dobra cena.
Nie jest to przepyszny podwieczorek ale smak jest ok. Nie odrzuca ani nic takiego. Po prostu naturalny, lekki roślinny smak. Bardzo dobrze się rozpuszcza.
Mieszam z sokiem jabłkowym, z samą wodą raczej nie do wypicia. Szybko się rozpuszcza.