



Kod produktu:E8020
Miód rzepakowy powstaje przy okazji zapylania przez pszczoły malowniczo żółtych pól rzepaku. Miód rzepakowy ma kilka charakterystycznych właściwości. Powstały w procesie zapylania rzepaku miód rzepakowy jest kremowy i niemal biały. To, obok wyraźnego zapachu, jego najbardziej charakterystyczna cecha. Jest jednym z pierwszych miodów w roku, który późną wiosną pszczoły produkują w swoich ulach. Zazwyczaj to od niego rozpoczynamy miodobranie.
Smak miodu rzepakowego jest niezwykle charakterystyczny. Kiedy go próbujesz, momentalnie przychodzi na myśl zapach świeżo kwitnących pól rzepaku! Miód ten jest lekko ostrawy w smaku, z mocno wyczuwalnym aromatem kwiatu rzepaku.
Zastosowanie:
Można spożywać bezpośrednio, z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.
Pamiętać trzeba, że podgrzanie go do temperatury wyższej, niż 45-50 stopni C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze do 18°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.