



Kod produktu:E7999
Miód akacjowy powstaje z kwiatów robinii akacjowej. Krystalizuje się bardzo powoli, dzięki czemu przez długi czas występuje w postaci płynnej. Kolor tego miodu przybiera barwę jasnożółtą do wręcz bezbarwnej (w stanie płynnym), zaś krystalizacja miodu akacjowego powoduje zmianę barwy na odcień kremowy, słomkowy. Ma lekki, słodki smak, w którym dość mocno wyczuwalny jest aromat kwiatów akacji. Ponieważ jest bardzo słodki, można go bez obaw podawać szczególnie dzieciom, którym inne miody nie zawsze będą smakować.
Miód akacjowy składa się głównie z węglowodanów - jest to około 80% jego masy. Pozostałe 20% to woda, niewielka zawartość białka, a także składników takich, jak witaminy, pierwiastki, flawonoidy, kwasy organiczne, śluzy, olejki eteryczne.
Stosowanie:
Można spożywać go z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.
Pamiętać trzeba, że podgrzanie go do temperatury wyższej, niż 45-50 stopni C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze do 18°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
super miód, bardzo dobry
Towar wysokiej jakości