



Kod produktu:E7989
Miód z mniszka ma bardzo intensywny aromat. W smaku jest słodki i lekko mdławy. Jest chyba jednym z najsłodszych miodów. Ma jasnożółtą barwę i jest dość gęsty, kremowy. Krystalizacja miodu mniszkowego zajmuje kilka tygodni.
Miód z mniszka uznawany jest za jeden z najzdrowszych miodów. Jest bogaty w witaminy C, A, D oraz B2. Miód mniszkowy to także bogactwa składników mineralnych takich jak fosfor, potas oraz magnez, zawiera także cholinę, a także duże pokłady asparaginy.
Zastosowanie:
Można spożywać bezpośrednio, z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.
Pamiętać trzeba, że podgrzanie go do temperatury wyższej, niż 45-50 stopni C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze do 18°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.