







Kod produktu:E654
Produkt bez dodatku cukru. Bez konserwantów. Dzięki procesowi liofilizacji owoce truskawki zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok. 95% wszystkich cennych składników odżywczych. Truskawka zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, jod, tiamina, ryboflawina, niacyna, witaminy B6 i C.
Liofilizowane owoce można spożywać wprost z opakowania. Świetnie nadają się także do m.in.: owsianki, lodów, ciast, naleśników, herbaty oraz do dekoracji wypieków i deserów.
Liofilizacja to proces usuwania wody z owoców. Poprzez zamrożenie ich w temperaturze -50°C z udziałem obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na przechodzeniu lodu natychmiast w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Uwaga! Chrupiące owoce, ze względu na poddanie liofilizacji, są wrażliwe na wilgoć i polecamy trzymać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu bez dostępu powietrza. Dzięki temu dłużej zachowają swoje właściwości.
Wartości odżywcze w 100g.
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowana truskawka.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.
Bardzo słodka, nawet bardziej niż naturalna a ma dokładnie te same wartości odżywcze. Dodatkowo długi termin przydatności do spożycia w warunkach domowych, 1+ rok . Dzieci uwielbiają, stosujemy zamiast słodyczy! Według mnie opłaca się kupować min 50g polecam.
pychota, bardzo smakowite, naturalne witaminy.
Zapach i smak wspaniały.
Genialna, na prawdę miłe zaskoczenie
Bardzo smaczna, nie przypuszczałam, że będzie aż tak dobra.