

Szanowni Klienci,
informujemy, iż czas realizacji zamówień jest wydłużony i wynosi obecnie ok. 2-3 dni. Dokładamy wszelkich starań, aby Państwa zamówienia zostały wysłane jak najszybciej.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności i prosimy o wyrozumiałość. W razie pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji.
Kod produktu:E8679
Coraz więcej osób decyduje się na ograniczenie soli w codziennej diecie, szczególnie ze względów zdrowotnych. Nadmiar sodu nie jest wskazany dla osób z nadciśnieniem, po przebytym zawale czy kobiet cierpiących z powodu zaburzeń gospodarki wodnej związanej z hormonami. Coraz częściej podkreśla się również, że nawet zdrowi ludzie spożywają zbyt dużo soli kuchennej.
Jak zatem zadbać o smak potraw, jeśli lubimy dobrze przyprawione dania? Rozwiązaniem są zioła w miejsce soli – aromatyczna kompozycja przypraw, która wydobywa głębię smaku z każdej potrawy. To łagodna mieszanka bez dominujących nut, stworzona z myślą o osobach ceniących sobie wygodę i prostotę – wystarczy jeden produkt, by przyprawić niemal wszystko.
Co znajdziesz w mieszance "Zioła zamiast soli"?
Skład to starannie dobrane, rozdrobnione przyprawy i zioła. Wśród nich znajdziesz uniwersalną paprykę, pieprz i delikatny czosnek – świetnie podkreślający smak warzyw i mięs. Obecne są tu także klasyczne zioła oraz nasiona typowe dla polskiej kuchni. Orientalnego charakteru dodają kurkuma, kozieradka i imbir, które przy okazji nadają potrawom złocisty kolor. Lekko pikantną nutę wprowadza chili.
Do jakich dań pasuje ta przyprawa?
Uniwersalność mieszanki sprawia, że pasuje ona do dań niemal każdej kuchni świata. Polecamy ją szczególnie do:
tradycyjnych dań mięsnych, np. kaczki i gęsi
zimowych, sycących zup
pieczonych lub smażonych ziemniaków i innych warzyw
potraw z grilla
klopsów i kotletów – zarówno mięsnych, jak i roślinnych
pasztetów oraz farszów do pierogów
dań orientalnych, smażonych i duszonych
kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej
Jak używać tej mieszanki?
Dodawaj ją wszędzie tam, gdzie normalnie sięgałbyś po sól – do zup, farszów, potrawek, mięsa przed pieczeniem, warzyw czy marynat. Możliwości są praktycznie nieograniczone – wszystko zależy od Twojej wyobraźni kulinarnej.
Składniki | gorczyca, papryka słodka, kozieradka, kurkuma, cebula, czosnek, kolendra, pieprz czarny, oregano, imbir, pietruszka, papryka chilli, bazylia, lubczyk, majeranek. |